Fratilor folositi DEX are di tate PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s.m.și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi”) Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesiune etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ
se poate!!!asta e vag! cum? exista un coeficient de prostie? SQ? sau va dau un exemplu cum poti sa spui cu exactitate si stiintific care dintre domnii sa zicem Becali si Vanghelie este mai prost si in ce procente?
Prostia este lipsa inteligentei deci daca pot masura inteligenta implicit masor si prostia. Un exemplu similar este masurarea luminozitatii practic masoara si intunericul, lumina fiind lipsa sau opusul intunericului. Cu cat ai mai putina lumina/inteligenta cu atat ai mai multa prostie/intuneric. Si deci masurand una ai informatiile despre cealalta. De fapt prostia si intunericul nu exista separat nu au inteles individual fara existenta inteligentei si luminii, ambele reprezentand o lipsa un gol o conditie neandeplinita.
avem di tate :))
RăspundețiȘtergereFratilor folositi DEX are di tate
RăspundețiȘtergerePROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s.m.și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi”) Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesiune etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ
si evident se poate masura ca si inteligenta
se poate!!!asta e vag! cum? exista un coeficient de prostie? SQ? sau va dau un exemplu cum poti sa spui cu exactitate si stiintific care dintre domnii sa zicem Becali si Vanghelie este mai prost si in ce procente?
RăspundețiȘtergereProstia este lipsa inteligentei deci daca pot masura inteligenta implicit masor si prostia.
RăspundețiȘtergereUn exemplu similar este masurarea luminozitatii practic masoara si intunericul, lumina fiind lipsa sau opusul intunericului.
Cu cat ai mai putina lumina/inteligenta cu atat ai mai multa prostie/intuneric. Si deci masurand una ai informatiile despre cealalta.
De fapt prostia si intunericul nu exista separat nu au inteles individual fara existenta inteligentei si luminii, ambele reprezentand o lipsa un gol o conditie neandeplinita.
ideea cu SQ e geniala ! oare exista teste care sa masoare SQ ? si daca ar exista, oare ce intrebari ar contine? :)
RăspundețiȘtergerevreau si eu sa-mi calculez SQ-ul :):):):)