Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 iulie 2010

Guvernul nostru.

http://www.gandul.info/politica/majoritatea-romanilor-l-ar-demite-pe-basescu-pedelistii-au-dat-cu-capul-de-pragul-de-jos-preda-cere-schimbarea-urgenta-a-lui-boc-6671418

Ma simt nevoit sa abordez din nou o tema din politica interna, desi, mi-as dori sa scriu si altceva. Dar cum pe blog e liniste, ce sa fac, macar incerc sa meditez cu voce (tastatura) tare. Linkul de mai sus NU este un editorial, este un articol de informare. E scris ok, destul de pedant, corespunde, zic eu, acestui gen de publicisitica. Totusi, nu pot sa sar peste un amanunt aparent . Este absolut laudabil ce face Dl Preda, nu cred, dar sper ca va reusi sa epureze partidul de lichele si sa-l reformeze, daca mai e posibil. Dl Preda are propria sa lupta si pana la urma asta conteaza. Daca toti romanii am avea propriile noastre lupte, pastrand sigur proportiile (nu suntem toti europarlamentari) poate s-ar mai urni mentalitatea de monolit a romanului anului 2010. Dar iata ce ne spune Dna Anastase: "Era de aşteptat ca lucrurile să stea aşa în condiţiile în care preşedintele şi-a asumat o parte din măsurile anticriza"STOP. Care sunt ele? Sa-mi spuna si mie cineva ca eu tot n-am inteles (nu inteleg nimic, asta e deja dubios:)) care sunt masurile anticriza propuse de guvernul Boc. Taierea salariilor bugetarilor o fi o masura anticriza? noooo. Majorarea TVA? noooo. Prima casa, prima rabla (sic)? nooooo. Atunci care??Poate daca i s-ar da Dlui Florea, autorul articolului sansa sa scrie un editorial ar afla dansul. Pana atunci: multumim de informatii!!

3 comentarii:

  1. Reforma e cuvantul de baza peste tot mai nou.
    Toata lumea face reforma, guvernul , presedintele, domnul Preda toti fac reforma .... din gura
    Imi plac foarte mult toate aceste discutii despre reforma ceea ce as intreba ar fi daca se poate si cu fapte?.
    O alta problema at fi ce este PDL ? care sunt obiectivele sale, ideologia sa, metodele prin care si-ar indeplini obiectivele ?
    Aceleasi lucruri l-as intreba si despre PSD ?
    Cine este Preda asta ?
    Cine este de fapt PDL un sondaj mult mai bun ar fi cine ar vota PDL daca Basescu dispare azi?
    si un urma acestui sondaj ar ramane intrebarea exista PDL ? parerea mea este ca nu !, la fel cum nu exista nici Boc, nici Videanu, Berceanu si ceilalti cu toti sunt niste interpusi ai lui Basescu pentru ca in final poporul l-a votat pe Basescu iar PDL si toti membrii lui nu exista in constiinta votatilor decat ca imagini negative eventual oricum neglijabile pe langa figura de luptator anticomunist si reformist a tatucului salvator Basescu.
    O alta intrebare ar fi de ce sa ascult ce zice Boc Basescu si ceilalti precum si Nastase Iliescu si ceilalti ? Nu cumva toti ne-au mintit deja de foarte multe ori ? Ba DA! Si atunci ce valoare are pentru noi orice afirmatie a lor?
    Ar trebui sa nu aiba si sa-i ignoram complet, sa sanctionam minciuna ipocrizia demagogia cu votul nostru negativ si cu uitarea existentei unor astfel de oameni.
    Nu inteleg de ce mai discutam despre ce afirma acesti oameni, pentru ca indiferent de discutiile argumentele noastre ei nu vor face ceea ce trebuie, nici ceea ce promit , sau afirma. Dar noi ii votam in continuare. Atunci ii meritam si ne meritam soarta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Preda este un tip cu mult bun simt. E un intelectual, nu un politician de cariera. In lumea civilizata asta nu ar fi neaparat un avantaj. In Romania eu cred ca este. E profesor, doctoratul l-a luat la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris ceea ce e o garantie si preda politologie. Omul a observat foarte rapid, in momentul cand i s-a trasat o linie in PDL, ca acest partid de fapt nu are o doctrina proprie. Si de atunci tot obseva lucruri :). Si le observa foarte bine. Daca nu va fi maturat de acolo este numai si numai pentru imagine In ceea ce-i priveste pe Basecu et CO. eu sincer cred ca oamenii astia au pierdut demult simtul realitatii. Sa ceri unei familii de profesori debutanti cu un copil sa traiasca din 1500 de lei o dovedeste din plin. De altfel eu ma gandesc ca ar fi cool de facut un experiment. Sa fim ingaduitori. Eu i-as propune la EBA cu chiria platita, cu benzina si cu cosmentica si welnessul platite sa traiasca totusi in Bucuresti cumparandu-si numai mancare din 1000 de lei pe luna. In 3 zile ar muri de foame. Pariu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebarea mea e alta daca e un intelectual si un inteligent ce catua intr-un partid care nu are o doctrina proprie?
    Cum te raliezi unui astfel de partid care nu zice nimic ? Ce spune de fapt asta despre tine ?
    Daca zici tu ca e cine zici ca e atunci acrediteaza partidul prin imaginea lui.
    Nu spune despre inteligenta nimic dar spune despre caracter.
    EBA,ce sa vb despre ea ? ea nu a pierdut simtul realitatii pt ca nu l-a dobandit niciodata
    In schimb tatal da, la fel si cei de pe langa el, dar in 8 ani de "beeing God" l-au pierdut
    Intr-un fel poate ca si noi in locul lor l-am pierde.
    L-au ales oamenii a doua oara. Merita. Traim bine.

    RăspundețiȘtergere