Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 octombrie 2010

Pârţul & pârţăloşii

Mi-am jurat in barbă că nu voi mai scrie pe blog despre politica romanească având premisa ca nu are rost să discuţi despre ceva care a depăsit demult orbita raţionalului şi a bunului simţ. Nu mă pot iaraşi abţine. Nu stiu de ce, poate pentru că am un fond psihic mai pesimisit am impresia că la noi lucrurile sunt asa de grave că ele nu mai ţin demult de un politician sau altul, de clasa politică, e ceva putred in noi toţi care creşte creşte creşte.... Cine m-a facut să-mi umflu pesimismul? Lately, domnul ministru de interne proaspat uns şef peste caschetari. Iată: http://www.gandul.info/news/noul-ministru-de-interne-le-a-dat-ordin-politistilor-arestati-dobanzile-7448974.
Omul vrea să discute cu băncile recalcularea dobânzilor poliţistilor. Bancherii au fost stupefiaţi că n-au inţeles, cum poate un ministru să scape aşa o enormitate. Dar ma intreb, cum poate in Romania anului 2010 sa ajunga unu ministru care sa nu inţeleagă nimic din economia de piaţă, din ceea ce i se intamplă in jur. Omul, dintr-un instinct ostăşesc s-a simţit obligat să transmită un mesaj de solidaritate cu colegii săi mai prost plătiţi (decât el nu decât un prof sau medic)." Vă ajută tata!", cam aşa sună mesajul, maimuţărindu-l oarecum pe el lider maximo, domnul Zeus. Sau poate mesajul e: " Vă ajut băieţi că şi noi vom avea nevoie de voi". Cine mai ştie. Apropo şi domnul preşedinte,(între prieteni Zeus) a scos o imbecilitate pe gură acum câteva luni: "Români mergeţi să vă plătiţi restanţele la credit!" Şi această atitudine face parte din aceaşi categorie cu a novicelui ministru, una de derută totală, de necunoaştere a realităţilor celor mai simple ale românilor. Pai dacă eşti preocupat să-ţi faci fiica europarlamentar, amica ministresă şi ginerii miniştrii, n-ai vreme.
Al doilea articol deconcertant, pe care nu-l comentez pentru că nu are rost, dacă vreţi voi o puteţi face, sună aşa: http://www.gandul.info/news/legea-pensiilor-declarata-constitutionala-cu-scorul-de-5-4-opozitia-si-sindicatele-cer-presedintelui-sa-nu-promulge-legea-7450594.
Nu voi comenta deşi e şi mai grav decât pîrţul scos de dom Ministru. O întreagă instituţie de pârţăloşii ignoră adevărul. Ei care ar trebui să-l împartă. Ruşine băieţi!

10 comentarii:

  1. Poate ca ma vei "iubi" dar eu am parerea ca nu cu legea este problema, adica nu asa profund cum se face sa se inteleaga, ci cu spatiul de aplicare...adica unde o vor aplica.
    Sunt sigur ca intr-o tara normala vestica sau chiar si una mai putin normala aceasta lege ar fi "manna" cereasca.
    Daca de exemplu am avea cifre diferite la doar o singura suma...adica la suma salariului de baza acesta lege are fi chiar buna de termen lung cu foarte putine cozmeticari (sa zicem un 1500-1800 E la salarul de baza).
    Dar fiind ca suntem in romania totul o facem be invers sau pe nicicum...in loc sa se creeze locuri de munca, sa se cresca forta de cumparare si dupa acceea sa se aduca acesta masura...ca vai doamne 1500 dar macar 1000 de E ar ajunge acel nenorocit de salar... si totusi scuze, nu o facem ca noi nu avem cum, ci corect spus "o fac" cu nici 200 de E ce fel de minune se va intimpla?
    Toate taxele serviciile le platim in E , si le avem raportate vestului( nica' nici belgianul nu plateste mai putin la curent...)doar salariile le avem speciale.
    Eu in totdeauna vin cu raportul functionarilor publici (ce sa zic ii am le inima) si spun doar ca in vest sunt mult mai putini...AHA! si sunt platititi mult mai prost?! adica nu se compara salarul d-l functionar la stat cu salarul aceluia-si post la o firma particulara...
    Cand o sa ne mearga mai bine...cand ne mutam intr-o clima diferita...ca aici' sanse nu sunt pana cand domni grasi trebuie sa isi dea din clisa...iar asta se va intampla exact la pastele cailor!

    (eu cel scarbit...ciubi)

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar nu am ce contine legea. Ai vazut cum a fost votata?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si dc nu asa este votata cum a fost schimba ceva?
    Conteaza ce fac si cum o fac pana nu rezolva probleme reale doar le creaza?


    (ciubi)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai de capul nostru si al tarii in care traim astia nu au idee de legi si nici nu le pasa. Totul se rezolva in stil clasic romanesc si manelistic pe principiul vedem noi cum mishculam ceva sa iasa bine.
    Referitor la Curtea Constitutionala,parerea mea este ca aceasta nu are in atributii sa constate ilegalitatea votului ci doar verficarea constitutionalitatii textului,iar in acest caz nu prea avea ce alt verdict sa dea pentru ca eu cred ca legea era constitutionala, proasta dar constitutionala.
    Sunt alte organe ale statului care sa sanctioneze frauda votului, unul dintre ele este Parchetul si cred ca mai este si o Comisie parlamentara care se ocupa cu asa ceva.
    Sigur la noi cam toate institutiile sunt politizate la greu, in prezent de Pdl, asa ca nu se va intampla nimic, ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cat a fost de constitutional si textul ala de vreme ce scorul a fost 5-4. Si din cate stiu 5 is pro pdl. Da e grav cand si reprezentantii curtii is numiti pe criterii politice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Robotu' de serviciu7 octombrie 2010 la 14:11

    Imbecilitatea cu
    "Români mergeţi să vă plătiţi restanţele la credit!"
    este epică.

    Dacă dl. președinte care a emis-o nu își plătește creditele deși își permite nu însemnă că 99% din cei care au credite și nu le plătesc o fac pentru că așa vor, ci pentru că nu au cu ce. O mică-mare diferență, prea subtilă pentru un domn președinte.

    Oricum, este de așteptat ca politicienii să scoată pârțuri mentale. Ei nu sunt chiar recunoscuți prin performanțele intelectuale, ci prin tehnica de pupa în fund, de a dosi ciolanul, etc. Și nu în ultimul rând de a zâmbi suav în timp ce îți controbăie prin buzunare.

    Cincu” de serviciu...

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce Cincu? Din cate stiu acolo langa Brasov undeva e un poligon mare, sau a fost. In legatura cu politicienii, daca vorbim strict de ai nostri, cu mici excepltii sunt de acord cu tine. Ma intreb numai cat va dura.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Vai de capul nostru si al tarii in care traim astia nu au idee de legi si NICI NU LE PASA."
    Problema mea este ca la nici unu nu-i pasa...nu avem nici macar speranta ca la schimb am primi ceva mai bun, si asta este tragedia adevarata, restul sunt doar amanunte...

    (me)

    RăspundețiȘtergere
  9. Robotu' de serviciu8 octombrie 2010 la 09:55

    @SdeSilentio
    Nu e "cincu" e "cinicu' ", dar încearcă să scrii ceva pe un laptop cu taste mici folosind niște lopeți de mâini... :(

    RăspundețiȘtergere
  10. haha am inteles. diogene deci?

    RăspundețiȘtergere