Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 noiembrie 2010

Gabriel Liiceanu are dreptate!

S-a tot vehiculat in presa asta a noasta asa cum este ea, ca Gabriel Liiceanu este unul din "intelectualii lui Basescu". Bineinteles nimeni nu s-a gandit, sau s-a gandit dar nu a avut interesul sa-l intrebe pe Gabriel Liiceanu: "Dle profesor va considerati unul din intelectualii lui Basescu?" Era simplu si omul cum il stim, ar fi dat un raspuns fara echivoc astfel incat sa lumineze natiunea despre orientarea sa ideologica sau parti pris-ul sau politic. Nu l-au intrebat. Mai bine sa insinuam, se vinde mai bine. Asa procedeaza si tabloidele dar si asa zisele ziare quality (sic). In tr-un tarziu l-am vazut si eu pe dl Liiceanu la un post de televiziune explicand ca el nu este "intelectualul lui Basescu" si in general nu e proprietatea nimanui, dar ca s-a solidarizat cu presedintele in demersul sau de a condamna oficial si in parlament - comunismul. Gest frumos si util, nimic de spus. Apoi Dl Liiceanu s-a dezis complet de Basescu. De ce? Zilele trecute la trecerea in nefiinta a unuia din laudatorii regimului comunist criminal (aici eu nu accept ambiguiati, a fost un regim criminal), presedintele s-a gandit sa-l planga la capatai. In ceea ce ma priveste asta este pura schizofrenie a constiintei. Nu poti, adica sa condamni comunismul in parlamentul Romaniei si apoi sa plangi la capataiul celui care a legitimat intr-o forma sau alta tocmai regimul pe care tu il infierasesi. Liiceanu a mai facut apoi referire si la un porumbel din gura presedintelui, in care acesta sustine ca daca Ceausescu ar fi condus numai 10 ani ar fi fost "un presedinte mare". Din pacate la moartea lui Adrian Paunescu s-a creat o isterie si s-a uitat complet, de parca nici n-a contat, cine a fost acesta de fapt. Este una, ca oricine este egal in fata mortii si ca are dreptul la clementa in fata Marelui Judecator, dar de aci pana la a-l inmormanta cu onoruri militare e un pas enorm. Acest tip de ruptura in constiinta romanilor este motivul pentru care noi inca nu ne-am incheiat de fapt socotelile cu istoria recenta. Si eu cred cu sinceritate ca ar fi fost nevoie. De aceea Ponta, bunaoara, cel care pozeaza intr-un social-democrat modern, nu are nici o remuscare sa se afiseze langa Ion Iliescu, cel care a blocat, cat si pe unde a putut, un proces al comunismului, si cum l-ar fi putut face, de vreme ce el insusi e din acelasi "butuc" ideologic cu Ceausescu sau macar Gorbaciov. De aceea, tara e si acuma condusa de fosti. Dupa 20 de ani nu stim incotro, deci, desi suntem membri ai UE, mai mult formal (cu Becali eurodeputat) noi inca nu stim de ce si cum ar fi mai bine. Aceasta nesiguranta si aceasta falie sunt, cred, problemele de fond ale Romaniei. Dupa 20 de ani...........

41 de comentarii:

  1. Este un raspuns clasic la romani care zice in felul urmator :
    Sa mori tu ??

    Un intelectual care se raliaza unui politician pentru vorbe si nu fapte si mai ales unui om care se razgandeste si contrazice constant.
    Un intelectual care timp de 6 ani nu a scos un cuvant despre gramada de lucruri proaste pe care le-a facut Basescu,
    si un intelectual care nu a negat nici o clipa timp de 6 ani ca ar fi intelectualul lui Basescu
    Citez din el dupa momentul condamnarii comunismului Liiceanu zice "M-am recunoscut în gestul lui. Atunci Băsescu a devenit preşedintele meu"
    Da si el si tu aveti mare dreptate !!
    Cand se spune intelectualii lui Basescu sunt 2 categorii , una care sunt platiti cu bani pentru a-l sustine si a doua, cei care au fost cuceriti de personalitatea ,ideologia sau diferite idei, atribute ale lui Basescu.
    Liiceanu probabil facea parte din categoria 2 adica sa-i numim naivi, foarte naivi .
    S-a prins si el dupa 6 ani, un mare intelectual.
    Nu pot sa inteleg cum poti sa-i crezi pe cuvant si sa nu analizezi in timp ceea ce spun fac oamenii astia, intelectualii, Basescu, si altii.
    Inteleg sa-l respecti pentru cultura dar inteligenta moralitatea sinceritatea nu au de multe ori legatura cu acesti oameni culti.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna sara :)
    cam as da dreptate lu' nenea volvo...
    deci prealuminatul intelectual liiceanu...bine ca nu e englezescu leech-anu...ca eu zic ca i s-ar potrivi mai bine..
    spune ca basescu a devenit presedintele lui pt ca a condamnat comunismul????????:):):)
    ce minte de idiot poti sa ai? sa fii asa de fraier?

    si restul actiunilor, gindurilor, faptelor, etc ale lu' nea basescu nu mai au importanta????

    nici nu stiu cu ce sa compar timpenia spusa de inteligentul asta...cu iq pina la genunchiul broastei :)
    pot sa il compar sau cu un copil mic..caruia tata su ii spune..mai ce frumos si destept esti tu...si el e pe spate..ce superman e tata su...nu are importanta ca pe ma-sa o bate de o rupe..si trozneste toate vecinele din bloc... dar tata a spuns ca is frumos si destept :):):)

    cit de cretin poti fi sa faci asemenea afirmatie???? si tu esti intelectual?????
    adica...ce a facut nea hitler..a fost bine..doar pt ca mi-a spus mie..ca arat bine imbracat in uniforma...:):):):)

    super intelectual...sint impresionat de logica lui..
    care e o logica pur romaneasca..logica sucitului...m-am sucit:):):) albul e negru si invers..si iarna nu e ca vara..
    uite..din asta reiese fix ca e intelectualul lui basescu..cine se asamana se aduna...:):):)

    si avem mare noroc ca nea basescu a fost votat de 5 milioane de oameni inteligenti..:):):)
    si sa speram ca il mai voteaza inca o data..chiar si contrar vointei lui :):):):)

    mama..mult am scris..sper ca nu ati citit totul..si ma iertati ca v-am facut sa pierdeti timpul..si ma iertati ca am bagat la injurii cu lopata...dar un astefel de intelectual..le cere...:):):):)
    v-am salutat

    RăspundețiȘtergere
  3. Prin faptul ca Liiceanu a afirmat la vremea aceea ca Basescu este presedintele sau nu implica cu necesitate si reciproca. De unde ati inteles voi asta? Condamnarea comunismului in parlament n-au fost vorbe, adi, au fost fapte. A fost printre putinele lucruri bune pe care le-a facut presedintele. Din pacate se pare ca a facut-o tot din joc de glezne. Asta nu e vina lui Liiceanu, e a lui Basescu. Zici ca 6 ani n-a scos nici un cuvant. Da ce trebuia sa faca, sa racneasca la TV de dimineata pana seara ca alde Ciutacu, Gadea, Stan. Poate nu l-a intrebat nimeni, la asta te-ai gandit? Ce sa faca, el nu e omul care sa se exhibe 24 de ore la Tv sa-si dea cu parerea. Omu scrie carti si daca va scrie vreodata una despre situatia politica din Romania anilor 2000 sunt convins ca va fi onest si va arata mediocritatea si slabiciunile mandatului lui Basescu si cartea lui va fi citita si de cei mai tineri care nu vor stii cine a fost Basescu. Gadea, Stan et co. vor disparea.
    p.s. cat despre cei 5 milioane.....vom avea ocazia sa votam pe altii la urmatoarele alegeri, poate Antonescu.... sa vedem cat de presedinte va fi el. Dar nu-s foarte curios sa aflu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu Sebi o declaratie in parlament se incadreaza la vorbe.
    Desecretizarea dosarelor revolutiei, incriminarea lui Iliescu si a celorlalti fosti comunisti si condamnarea lor definitiva pentru ceea ce au facut ar fi fapte.Si nu cred ca ai fost atent 6 ani nu a afirmat nimic contra lui Basescu si nu a negat ca este un suporter fidel desi a avut ocazia de nenumarate ori fiind o persoana cu expunere publica si bagat in seama de mass-media.
    Iti reamintesc ca chiar tu in alt post erai deranjat de faptul ca oamenii acuzati nici macar nu mai spun ca nu sunt vinovati ci sar la atacul politic.
    In acelasi mod procedeaza si preaslavitul tau dar nu te pune in garda atitudinea lui.
    Nu stiu cum sa spun altfel dar 6 ANI sunt exact 6 ANI adica foarte foarte mult timp in care sigur daca era un intelectual, deontolog , moralist sau ce vrei tu trebuie sa ia atitudine fata de chestiunile amintite mai sus. Nu a facut-o , atunci lasa-ma si pe mine sa trag concluzia logica ca e ori naiv( parca as zice prost) ori corupt.
    Singura lui afirmatie megacunoscuta despre Basescu este "el e presedintele meu" ceea ce din parte unui intelectual inseamna suportul in ceea ce face Basescu si ii acorda legitimitate si chiar mai mult influenteaza o gramada de oameni ca si tine care il tin pe d-nul Liiceanu la rang de mare intelectual. Daca in momentul in care constata ca d-nul Basescu nu mai este presedintele lui nu afirma acest lucru mie mi se pare ca e cam neglijent sau ipocrit. De altfel eu vad ca simplu fapt deranjant al lui Basescu este tot o declaratie legata de comunism si nimic altceva.
    Foarte slab pentru un intelectual.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ma e un rahat acest Liiceanu. Traisca Gadea, Badea, Ciutacu si toti intelectualii lui Voiculescu. Ei sunt viitorul tarii!!! Sa-i aplaudam si sa-i iubim cum se cade!!!Hai sictir

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.ziare.com/basescu/presedinte/lepadarea-intelectualilor-1057208

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu draga nasti, problema domnilor de mai sus este, de ce de la episodul cu condamnarea comunismului si pana acuma, Dl Liiceanu nu l-a infierat pe Basescu pentru toate porcariile pe care le-a facut (si au fost multe ce-i drept). Asta stii cum e? Presa asta murdarica l-a facut pe Liiceanu "intelectual al lui Basescu" si apoi acceasi presa pretinde acuma socoteala de la Liiceanu de ce s-a dezis de Basescu si nu mai face parte din categoria mai sus mentionata? Dar Liiceanu n-a declarat niciodata ca e "al lui Basescu" ci acesti asa zisi jurnalisti, cu alte cuvinte io te fac boarfa (:)), tu imi zici dupa 4 ani ca nu esti o boarfa si apoi tot eu iti cer socoteala de ce n-ai zis timp de 4 ani. Asta e logica bolnavicioasa a celor care il acuza pe Liiceanu.

    RăspundețiȘtergere
  10. alo nenea sebi..noroc cu logica ta sanatoasa :):):)
    sa ne-o impartasesti si noua..:):):)

    ps...total de acord cu nenea volvo...

    RăspundețiȘtergere
  11. per total sunteti de acord cu detractorii lui Liiceanu, Patapievici, Cartarescu, Plesu, Mihaies. Am inteles. Nu avem nevoie de asa naivi, trebuie musai sa sorbim din intelepciunea adanca a unor curajosi care in fiecare zi la televizor zbiara ca turbati importiva lui Basescu si ai "intelectualilor sai". Stan, Ciutacu, Gadea, Badea ei sunt adevaratii intelectuali, ei ne arata calea cea dreapta, ei ne lumineaza gandurile si ne indreapta, ei ne fac sa intelegem cum sa iesim din aceasta mizerie morala in care alde Liiceanu si gasca lui ne-au tarat de ani de zile. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  12. mai..eu nu pot sa te deletez pe tine de aci? chiar daca o fi blogul tau :):):):)

    mai einstein...multam ca pui cuvinte la altii in gura :):):)
    daca nu e alb ce zic eu..nu neaparat e negru...

    RăspundețiȘtergere
  13. hai sictir ?? asta e raspunsul tau pe blog ?
    Trebuie sa-i dau dreptate lui florinel la ultimul sau post nu ne arunca in extreme doar pentru ca noi nu suntem adeptii cultului intelectualilor tai.
    Si da rationamentul mi se pare simplu si corect
    Liiceanu si-a manifestat foarte public suportul fata de Basescu la momentul cu condamnarea comunismului, urmeaza destul de logic ca in momentul in care nu-l mai considera demn de suportul sau sa apara din nou public si sa faca acest lucru.
    Nu trebuie sa racneasca nu trebuie sa o faca zi de zi ci doar trebuie sa o faca o data civilizat si public.
    El a facut acum dupa 6 ani inteleg ca pana acum Basescu a fost demn de admiratia lui.
    Datorita acestui fapt Liiceanu nu se incadreaza in criteriile mele de intelctual care merita aprecierea mea plenara.
    Observ ca nu poti admite ca intelectualii tai gresesc si inca destul de grav mai ales pentru tara or fi niste mini-ISUS.
    Cine vorbea de Stan Ciutacu etc in afara de tine ?
    Nu ai folosit deloc argumentatia in toate postarile, tot ce ai folosit sunt atacuri voalate la persoana si tot canalizezi discutia intr-o zona triviala.
    De asemnea observ ca nu avem voie sa avem parerea noastra despre acest Liiceanu ,foarte democratica pozitia ta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Miniprofil psihologic:

    Adi Volvo - calm, logic, detasat, analitic

    Florinel - intelept, neranchiunos, amuzant, mistocar

    Silentio - temperamental, coleric, isi impune punctul de vedere, se enerveaza repede dar ii trece la fel de repede, prieten

    Asa va vad eu ...poate ma insel, dar sunteti funny oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. deci eu ies cel mai bine..din ishtia 3 :):):)
    multumim frumos tanti nashpy :):):)
    era de asteptat oricum ...:):):)

    dar de cite ori trebuie sa repet...pina va intelege si pentium unu asta de sebi..:):):):)
    uite..chiar rimeaza...:):) pentium..silentium..
    ia schimba tu numele blogului..:):):) si atunci nu ne mai sfadim cu tine :):)

    se pare ca el nu vrea sa inteleaga :):):)

    nah..atunci sa gindesti mult mai mult data viitoare :):):) si atunci..poate om fi de acord cu tine :):):):)

    si amu..trebe sa imi cer scuze ca l-am mistocarit pe romanu nost...:):);) da nu ma puteam abtine..si normal ca nu e cu rautate..hihi

    v-am salutat oameni buni..:):);)

    RăspundețiȘtergere
  17. mai tanti nashpette...am impresia ca tu esti baiat..ca esti tare laconica...

    uite=ne pe noi ishtia 3..cum palavragim ca niste adevarate fete...:):):)

    tu ce pazesti:):):)

    RăspundețiȘtergere
  18. ni ma si-o pus poza rumanu nost. Mai bine era fara, for the sake of the bloggers :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Shi ma vada nashpette ma in tata frumusetea mea:):)
    Mesaj subliminal:)
    Tie ti-i ciuda ca te bag sub radical:):)

    RăspundețiȘtergere
  20. sunt inabordabila :))...parca te plangeai ca-ti fac viata prea usoara

    RăspundețiȘtergere
  21. bai mutati-va pe prietenii.ro sau pe ceva site de matrimoniale, asta e un blog serios dupa cum se vede cu oameni care discuta numai lucruri maduvoase ;));))

    RăspundețiȘtergere
  22. o la la ! cu cata eleganta ne dai afara silentio...in loc sa te bucuri ca-ti crestem rating-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  23. sebi..vezi ca facem antisdesilentio.blogspot.com
    sa vezi acolo ce rating om avea...citi s-or aduna sa te critice..shezatoare facem..

    plus ca acolo punem si de un swinger cruises..ca nu o sa ai ce comenta :):):)
    si dupa aia iti trimitem poze :):):) daca inabordabila va fi de acord :):)

    noapte buna la voi

    RăspundețiȘtergere
  24. I'll think about it. tu fa blogul pana una alta :))

    RăspundețiȘtergere
  25. ce-i aci mutany? va dau io, va bannez de drec va ia

    RăspundețiȘtergere
  26. ce inseamna mutany?? ce limba? serios..nu fac misto :)

    oho...deci..nashpy..e de acord :):)
    nah..sa facem iute blogul...si sa ne apucam de swinger cruises si sa il defaimam acolo pe nea sebi :):):)
    revin cu blogul :):):)

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. mutany cred eu ca vine de la motani...:)
    waw, ti-a luat doar 8 minute ca sa tragi un blog ! esti cool!
    acuma sebi trebuie sa priceapa ca noi am facut blogul anti- asa la misto, si ca de fapt avem de gand doar sa ne prostim pe acolo (necenzurati), nicidecum sa-l combatem pe dragul de el.
    sebi te rog sa ne privesti ca pe 2 copii cretini :))

    RăspundețiȘtergere
  29. mai florinel, tu ma pacalesti :)).... blogul anti- nu exista . te bat !

    RăspundețiȘtergere
  30. he he ! retrag acuzatiile ...acum am gasit blogul :)
    please explain me how does it work:) ca daca nu ai tu idei, apoi ma screm eu si postez ceva ...spiritual:)

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu am ajuns asa departe...ca nu ma mai uitai cum se posteaza:)
    Da ma uit maine si iti spun.
    Pina atunci sa iti alegi pozele pe care le pui:):)
    N buna la voi:):)

    RăspundețiȘtergere
  32. cre ca mutiny am vrut sa scriu da asa o iesit, "i" la mine pe tastaura e chiar langa "a" :)))))

    RăspundețiȘtergere
  33. mutiny??? acuma chair ca m-ai bagat in ceata...
    in ce limba e? daca ma uit in DEX il gasesc?

    RăspundețiȘtergere
  34. ma...eu nu is asa intelectual ca nea sebi..dar nah..o fi englezescul....hihih mutiny..adica revolta, razvratire..
    deci ce tzipa afara ca prea ne revoltam noi pe aci si nu asccultam de dinsul:):):)
    eh..las ca migram toti..ca multi sintem..pe alt blog :):)

    RăspundețiȘtergere
  35. inteles mesajul subliminal;)
    il rog pe domnul alt blog, sa-mi dea indicatii clare despre cum se posteaza pe el,pt ca acolo e de vreo 10 ori mai complicat decat aici.
    he he, am invatat cuvant nou..mutiny...cum se pronunta?:))

    RăspundețiȘtergere
  36. pai cum sa fie mai greu sa postezi..e acelasi tip de blog..:):)
    http://anti-sedesilentio.blogspot.com/2010/11/sa-postam.html#comments
    si scrii acolo pina se temina curentul la computer...:)

    uite..asa se pronunta cica..
    mu·ti·ny noun \ˈmyü-tə-nē, ˈmyüt-nē\

    nah...bau bau la dvs :)

    RăspundețiȘtergere
  37. parca-i un nume de oaie, mutiny asta :):):)

    mai, pe domnul blog anti nu pot posta cu nume ca aici la sebi, imi cere nush ce google account. what's that? mai simplu nu puteai sa-l faci? de ex. sa postez anonim?:):):)

    RăspundețiȘtergere
  38. nah..stai ca ma uit...nu stiu de ce nu lasa...
    ma tem eu ca revenim ca oile..la blogu lu stapinu sebi..hihih
    da aci nu putem posta pornoshaguri..si alte prostii..hihih :)
    nah..ma uit :)

    RăspundețiȘtergere
  39. My family members always say that I am killing my
    time here at net, except I know I am getting know-how all the time by reading such pleasant articles.
    Also visit my web-site : Find Out More About The Source Diet Here

    RăspundețiȘtergere