Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 noiembrie 2010

Vreau sange!

http://www.gandul.info/news/terminati-cu-bazaconiile-mai-usor-cu-prostiile-despre-tata-theodor-paleologu-la-dezbaterea-intelectualilor-de-dreapta-ce-au-discutat-andrei-plesu-h-r-patapievici-gabriel-liiceanu-7750177


Sa vedem ce va iesi. Eu pe oamenii astia ii apreciez, mai putin pe Paleologu Jr. Voi cat de tare ii urati? Putem face si un mic sondaj.

45 de comentarii:

  1. Nu-i urasc dar nici nu mi se par niste idoli sau niste oameni superiori.
    E simplu!Au citit mult mai mult ca mine si pentru asta ii invidiez dar nu sunt nici mai destepti nici mai perspicace si nici mai morali
    Mie personal mi se par si putin naivi (putin mai mult)
    Doar cititul nu face altceva din ei decat niste oameni culti, bravo lor, dar cand se dau drept stalpii morali ai societatii si se dau dintr-o parte in alta a politicii ma cam apuca greata.
    Nea Basescu care e mult mai necitit dar si mult mai smecher decat baietii astia i-a jucat pe degete , i-a induiosat cu discursurile lui pe care ei le-au crezut ca niste copii nevinovati care nu au trait in tara asta.
    Un politician ipocrit e destul de usor de dibuit daca vrei sa cauti.
    Daca doar il crezi esti un bun credincio.
    Daca le-au trebuit circa 247 de ani sa-si dea seama de chestia asta sunt slabuti rau.
    Ma tem ca nici ei nu sunt departe de ipocrizie,
    Dar fiecare cu parerea lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://biografii.famouswhy.ro/gabriel_liiceanu/
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_Ple%C8%99u

    Daca ai vreme te rog citeste un pic acolo. Oamenii astia valoreaza cat niste institutii. Si inca ceva, sa te lamuresc, ca am impresia ca nu m-am facut bine inteles. Aici nu e vorba de idolatrie, e pur si simplu vorba de respect. Oameni ca ei sunt peste tot in lumea civilizata respectati. La noi, presa ii trateaza exact cum o faci si tu: da au citit mult, sunt niste naivi, bravo lor, si vaya con dios. Eu nu cred ca asta este abordarea corecta. Am zis de cei patru mari corifei, Ciutacu et co, sa nu-i mai pronunt, pentru ca i-am auzit frecvent criticandu-i, ba ca-s vanduti lui Basescu, ba ca au comis crime cu un poneias roz etc etc. Da acesti domni cine sunt sa judece asa usor pe oricine, ce au pus pe masa ii vad numai cum latra si scuipa. In ceea ce priveste optiunile politice ale lui Liiceanu, Plesu, Patapievici sunt de acord cu tine ca pot gresi si cu Basescu au facut-o, dar mai sunt inca 5 milioane care au pariat pe Basescu. Te intreb, toti sunt boi?.

    P.s. Sigur ca daca folosesti expresii precum "stalpi morali" trimiti un pic in ridicol, derizoriu ca sa nu zic "trivial" discutia, eu as zice ca oamenii astia merita respect si ca daca nu-i apreciem pentru optiunile lor politice care pot fi uneori gresite sau naive, macar sa-i apreciem ca te poti aseza cu ei la masa sa discuti argumentat si civilizat despre orice subeict, lucru foarte putin valabil pentru majoritatea persoanelor publice din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Mircea_Badea_si_cartea_7_381031895.html
    si eu sunt ala trivial.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua la dvs :)

    am mai multe intrebari..poate ma lumineshte nea sebi...
    grigorie asta e pruncul lu nenea cartianu care fu academician? sau nu au legatura...

    as mai itnreba...e adevarat ca nea grigorie cel ilustru..nu mai stiu cind...s-a prezentat frumos in fracenza mai demult...ca grigoire ecrivain?(pronuntat in francais:) ) emotionant...:):):)

    amu ca o fi badea mai putin cult si mai putin intelectual ca plesu si trupa ta de shoc..
    amu da-o dreacu ma...si ecrivainu ista e mai grozav? :):):)

    sebi..stiam ca tu ai umor...deci puteai sa vezi ironia pe care o facea badea de nea ecrivain..

    e drept ca tu zici ca e umor de mahala a lui badea...daca tin bine eu minte..
    dar totusi...eu as zice ca nu e chiar de mahala..chair daca e un umor mai dur..si mistocareala...

    nah in fine...sa ne traiasca toti ecrivains pe care ii avem..si ma gindesc ca or fi multi in minunata tzara..

    bau bau :)

    RăspundețiȘtergere
  5. intre umor si bascalie e o diferenta enorma. iti recomand un articol scris de Patapievici pe tema asta. Il gasesti in "Cerul vazut prin lentila", ed Polirom, 2002, 300p.:)
    Nu stiu cine e Cartianu dar e vorba ca el desconsidera tot targul cu o mitocaneala isteric-adolescentina specifica lui. Asta n-ar fi neaparat o problema, nu-ti place nu te uiti, dar la noi Badea e mainstream, peste toti vezi numai Bazi. Si e deja plictisitor...zau...

    RăspundețiȘtergere
  6. noroc cu patapievici..care are un umor mai mult decit fin...atit de fin...ca nici nu se vede....(amu o sa zici ca intelectualii nu trebe sa aiba umor??? :):) ca daca zici asta..fug dupa tine...pt ca un intelectual cu atit mai mult ar trebui sa aiba umor)

    uita-te aci la linkul asta..cu expozitia de la new york..cu poneiul cu zvastica...facuta din taxele luate de la tine..si cam ce arta fina si rara, arta care nu e de nasul meu...are nea patapievici...ilustrul nostru intelctual..care leviteaza deasupra noastra :)

    http://stiri.rol.ro/Patapievici-Poneiul-cu-zvastica-are-valoare-artistica-140004.html

    cum s-ar zice pe la noi..ma leshi?:):):)
    cu intelectualii tai..unu mai tare ca altul..unu care de la un cuvint al lui basescu..deja s-o bagat sub masa si o inceput sa presteze..ca doar devenise presedintele lui..

    iar altul..care nah...face expozitii de arta..cu zvastica si una alta..

    da sigur..ca eu nu imi pot permite sa fac misto de dansii..ca nah..is intelectuali..si prin asta au spus totul..
    auzi..vezi ca si idiotul ala de bachonski junior..tot intelectual e...sa il pui si pe el in acest cerc al oamenilor maretzi ai romaniei..carora ar trebui sa le facem statuie...si sa ii ducem pe maini..si eventual sa le mai dam citiva junior..ca la greci pe vremuri..:):)

    ah..si ca sa nu uit..de nea leechanul...parca si el un pic a luat cu japca editura :):):):) ca sa nu mai zicem de cite reesalonari a beneficiat..si de cite daruri politice...da nah..el e intelectual..nu are treaba cu lumea asta murdara a afacerilor..doar pt ca a tradus din latina..e deasupra noastra a tuturor... :):):)

    RăspundețiȘtergere
  7. poate va si luati la bataie pt patapievici, liiceanu &co !

    acuma e clar ca sunteti in tabere adverse, unul probadea, altul propatapievici&co, dar....
    ca niste intelectuali rafinati si simpatici ce sunteti, va rog detasati-va si tratati problema cu umor ( pt ca umorul este direct proportional cu IQ-ul)

    e drept ca si umorul e de mai multe feluri: fin, grobian, taranesc, englezesc, etc. :))

    cool down !

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord nashpette, toate aceste epitete le gasesti zilnic la emisiunile lui Badea.
    Draga Florin, tu ce imi pui iarasi in gura, ce concluzii tragi tu aici?? Am vorbit eu despre umorul lui Patapievici? Eu am zis doar ca teoretizeaza diferenta dintre umor si bascalie intr-un articol sau eseu sau ce-o fi. Cine a vorbit de umorul sau extrafin sau dur? Ceea ce faci tu este, dupa cum am mai discutat odata argumentum ad hominem (pt detalii:http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem). Adica tu nu ataci argumentul lui Patapievici, nici nu te-ai obosit sa citesti eseul, ci dai direct in capul autorului. Daca ai fi Badea ai folosi probabil direct un argument "ad baculum" (acelasi Wiki :)). Deci citeste pls apoi discutam. Ok? Daca nu-i dai dreptate explica frumos si civilizat de ce.
    P.S. Mie mi-e un pic suspecta aceasta preocupare intempestiva pentru cheltuirea banilor contribuabililor la expozitia cu poneiul din New York, atat vreme cat tara geme de coruptie si inca cu sute de milioane de euro, dar, deh, scandalul, mocirla, jegul, improscarea cu cacat intr-un om cu reputatie si presitigiu da bine la bobor si face rating. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  9. florin, pune-te pe citit! ai primit tema de casa. maine dai extemporal :))

    RăspundețiȘtergere
  10. mai ca voiam sa ma calmez..cum zise tanti nashpie...da de unde atita feririce....:)

    sa luam in ordine:
    e drept ca ti-am pus citeva cuvinte in guritza..tzuce--ti tata guritza aia cu dinti noi :):) dar si tu in alt post..nu mai stiu inde..mi-ai pus..deci..fie 1-1 :) si promit ca nu mai fac:)

    nu is anti trupa de intelectuali si nici pro badea..(poate un pic pro badea...care din 10 prostii zise..2 is funny:) ) da nu sint deloc anti astialaltii...
    dar nu mi se pare ok sau normal..doar pt ca dansii sint INTELECTUALI sa nu pot sa zic nimic de ei..si sa admit ca tot ce fac ei este bine si mai presus de orice critica.....
    ma bucur ca sint INTELECTUALI dar atunci sa stea cu capul in carte, sa muste din pagina aia unde se pastreaza toata stiinta omenirii si pe care ei o poseda...nu sa postuleze una alta..legat de politic..nu poti amesteca cele doua planuri asa usor..si apoi ii scuzam in politic sau social ca "da ei sint intelectuali mai" cu atit mai mult..nu au voie sa spuna timpenii...sau sa faca timpenii...

    normal ca nu m-am apucat amu sa caut cartea care ai zis tu sebi pe net..
    si nu i-am dat omului in cap pt ce a scris acolo..ziceam cu totul altceva..
    eu ziceam doar atit..daca e un mare intelectual..ar trebui sa aiba si un umor mai mult decit fin sau super dezvoltat..atita tot ziceam...
    dar eu nu prea am vazut deloc umor pe la el..
    umorul lui...ar trebui sa razbata si fara sa vrea el..
    atit tot..


    apropos...iar nu sint clentzi?:):):
    bau la voi


    si apropos de umor...cind te turezi..e mai greu sa o tii cu umorul fin..hihihihi

    RăspundețiȘtergere
  11. gata..de amu o sa fiu cuminte..si scriu frumos..:):):)
    eventual ii dau la vreun intelectual..de prin oradea...sa imi corecteze posturili..ca sa nu alung pe ceilalti de pe site..
    de amu nainte...posturile mele..vor fi la ceea mai inalta calitate :):):)

    RăspundețiȘtergere
  12. HD sa fie postarile. E clar ca un om numai ca e intelectual nu e neaparat omniscient i.e. detine Adevarul la ciorap (vorba lui Ieti, un vecin), ca si Goebbles a fost intelectual, dar, na, stim ce-a facut. Nu pot fi de acord ca un intelectual trebuie sa stea cu capul in carte si nici cu Liiceanu ca un intelectual trebuie sa se implice neaparat in viata cetatii. Sunt doua extreme, dar cred ca un intelectual poate si trebuie, daca simte nevoia, sa aiba o pozitie publica vizavi de niste probleme generale politice, sociale, economice etc. Badea nu e un intelectual. Despre el promit sa nu mai scriu ca i-am acordat prea multa atentie.

    RăspundețiȘtergere
  13. de acord cu tine nenea...
    atunci...ca intelectual ce este nea leechanu...(care o simtit nevoia sa aiba pozitie publica..fata de nea basescu...) si-o ia peste bot..si il cataloghez drept spineless si mai puntem adauga si un pic idiotzic.....

    gata mai..incepe alt blog..sa ne certam pe altceva..:):):)

    RăspundețiȘtergere
  14. ok propun urmatoarea tema: cum sa-ti deschizi o cafenea intr-un megashoppingcenter?

    RăspundețiȘtergere
  15. asta trebuie separat..hihi nu aci..

    si cum sa ne blastamam zilele apoi...pt ce am facut..
    cind cu banii aia..ne faceam harem..hihih

    RăspundețiȘtergere
  16. normal glumeam si io

    RăspundețiȘtergere
  17. eu nu :):):):)
    iti dai sama ce harem mare faceam?::):)

    RăspundețiȘtergere
  18. 1.cat de mare?ca m-ai facut curioasa
    2. harem iti trebuie tie?

    RăspundețiȘtergere
  19. 1 mare..cam cit magazinul crisu :):):)
    2 da de ce nu? sau o cafenea care sa marga ca atunci vine haremul de la sine
    3 pai cum sa facem swinger cruises sa postam poze..fara harem?:):):)

    v-ati dumirit amu tanti nashpie ?:)

    RăspundețiȘtergere
  20. ...partial, nenea florinel :))

    de fapt tu visezi la o cafenea plina de cadane...
    trebe sa faci ceva ca sa le momesti ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. ...mie imi place aia cu sangria 3 lei :)

    RăspundețiȘtergere
  22. de unde stii de sangria?

    RăspundețiȘtergere
  23. da eu vreau cafenea plina de lume..ca apoi avem o lopata de bani..cu care ne cladim haremul :):):)
    sa nu incurcam bisnitzu cu pleasuru :)

    RăspundețiȘtergere
  24. stiu de la sursa ;)

    sa-ti ajute bunul Dumnezeu, sa fie cum vrei tu!

    RăspundețiȘtergere
  25. mai la subiect baieti. restul pe messenger!

    RăspundețiȘtergere
  26. scuzati va rog ! ne lua valul :):)

    RăspundețiȘtergere
  27. Cafeneaua nu e subiect???? Dobi:)):))

    RăspundețiȘtergere
  28. Da sebi....tanti nashpie e mascul? Sau de ce zici tu "baieti"
    Nu mai vreau experiente de astea...ca apoi umblu ca pinguinu:):)

    RăspundețiȘtergere
  29. Sau creaza si tu o postare numai pt voi doua si apoi acolo puteti swinger-cruzui.

    RăspundețiȘtergere
  30. nenea pinguinu ati avut astfel de experiente, de ziceti ca nu mai vreti??

    sebi..."pt noi doua"? dar ce acuma suntem 2 fete??
    mai baieti voi ma bagati in ceata complet !
    sau poate sunteti unguri..:):)

    RăspundețiȘtergere
  31. nush ce-i aia swinger cruises :o

    RăspundețiȘtergere
  32. sebi e pe jumate ungur...:):) plus ca iq-ul dinsului..nah..nu e greu de depasit :)

    mai..cu greu am scapat dintr-o astfel de experienta ::):)

    swinger? aia de se troznesc toti unii cu altii...:):):)

    RăspundețiȘtergere
  33. draga pingu', inseamna ca ai cautat-o cu lumanarea :):)

    RăspundețiȘtergere
  34. Nuuuuu:):):)
    Nu am cautata cu lum:):)
    Da la ce dragutel is....nu ma mir ca m-a fugarit:):)
    Tu nu m-ai fugari?:):)
    N buna

    RăspundețiȘtergere
  35. bine ca ai pus cei doi smiley :):):):)
    ca altfel sigur saream pe geam afara..
    amu ca is la parter.,...nah..poate scapam cu viata :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Puteai pune 3 :) ca nu scrii de pe tel:):)

    RăspundețiȘtergere
  37. De la ce sange vrea Sebi si pana la swinger-cruises.
    Ceata totala :D

    RăspundețiȘtergere
  38. adi...la postul asta..nu iti pierde vremea as zice eu..
    ca noi prea am luat-o razna..:):)
    la celelalte..poate mai e vreo sansa..sa ne mentinem cit de cit in limitele normalului..:):)

    salutare:)

    RăspundețiȘtergere
  39. nu ma tu esti anormal aci, de ce vb de restul mai hahalera

    RăspundețiȘtergere
  40. mai..de ce il insulti pe nenea volvo?

    nu ti-e tie un pic asa rusine? :):):):)

    RăspundețiȘtergere