Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 septembrie 2010

Despre cazul Vantu!

N-am scris nimic despre arestarea lui Vantu pentru ca pur si simplu nu m-a interesat subiectul dar merita citit articolul lui Tom Gallagher din Romania LIbera:
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/afacerea-vintu-romania-orientala-vs-romania-occidentala-199999.html

6 comentarii:

  1. Sebi ar fi frumos sa-ti scrii si parerea ta.
    A mea este ca nenea Tom este putin pe langa desi imi vine sa-l fac troaca de porci.
    El zice ca arestarea lui Vantu a fost "o acţiune absolut normală a sistemului judiciar al statului"
    Ce sa-i zic sa ia putin codul de procedura penala si sa-l citeasca ?
    Lucru asta ar trebui sa-l faca toata lumea nu trebuie sa fi specialist in drept sa citesti 2 pagini sa intelegi despre ce-i vorba.
    In afara ca incearca sa disculpe sistemul juridic execrabil si pe Basescu si sa zica ca o parte a presei e naspa (cu parte cu presa absolut de acord) nu prea are treaba cu problema.
    Sigur Vantu este un imbogatit prin inselaciune, inselaciune la care a fost ajutat de guvernanti, de asemenea sunt convins ca a mai calcat legea si cu alte ocazii pentru el sau pentru altii. Dar asta cred ca stim cu totii.
    Sistemul juridic este la pamant ,
    Presa la pamant
    Basescu mult sub pamant
    Vantu un infractor
    Tom nu observa decat presa si pe Vantu
    Ceea ce nu observa este ca Vantu este un infractor nedovedit deci nu prea ai ce sa-i faci. Stiu , Nasol , asa e cu sistemul de drept,lui Tom nu prea ii place, daca scrie presa ca unu este infractor trebuie sa-l arestam asta este in capul lui si mai scrie si articole in ziar.
    Ar fi de asteptat ca lumea sa se intereseze putin despre problema in discutie inainte sa-si exprime parerea la televizor ziar blog etc

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai Adi, tu acuma invoci principiul prezumtiei de nevinovatie. Ok. De acord, in instanta asta e treaba avocatului. Dar acuma nu te supara pe mine dar Gallagher vorbeste despre Popa, Vantu, Alistair, Chireac...Acuma uite-te si tu la oamenii astia. Disproportia cu care mass media ii sustine pe acestia (Chireac e de-al presei dar..) neconditionat e ceea ce-l ingrijoreaza pe Gallagher si realmente executarea cu orice pret si sub orice forma a lui Basescu, fara discernamant, adica cam oriental asa. Da-i voie omului sa aiba si el fata de acesti magnati de tranzit prezumtia de vinovatie pentru ca asa poti explica multe. Nu trebuie sa crezi ca daca Basescu nu e atacat automat cel ce scrie, o face la comanda lui, gandirea asta e bigota cred eu si nu se justifica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca nu prea ai citit ce-am scris
    Am exact aceeasi parere despre Vantu, si nu asta am criticat.
    Imi pare rau dar politica romaneasca nu prea avem ce discuta tu se pare ca inca il consideri pe Basescu o victima eu nu. Si cu asta putem cadea de acord ca nu suntem de acord.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit bine ce-ai scris. Nu l-as numi pe Basescu victima deloc, te rog nu-mi pune in gura cuvinte sau idei pe care nu le spun/scriu. Ceea ce mie mi se pare primitiv si la fel si autorului articolului este abordarea cum ca Basescu e binele suprem pentru adulatorii sai sau raul suprem pentru detractorii sai. Asta e un fel oriental si cam simplutz de a trata politica, justitia, economia unei tari europene.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate eu cred ca Basescu este raul suprem din Romania acestui moment. Guvernul si parlamentul este plin de oamenii pusi/adusi/sustinuti de el si se cam face peste tot ceea ce vrea el.
    Iar daca se fac lucruri nasoale de catre el si camarila lui, lucruri care afecteaza intreaga populatie, parerea mea ar fi ca el impreuna cu oamenii lui este/sunt raul suprem in Romania de azi cat timp el detine puterea.
    Iar toti oamenii sai care au ajuns unde sunt au reusit numai prin el.PDL fara el nu exista ca partid pe scena politica pentru ca nu au pe nimeni si nimic cu care sa se afirme, el a reusit sa acapareze electoratul prin metode folosite si de altii cu mai putin succes iar acum conduce tara intr-un mod execrabil si cu o indiferenta totala fata de cetateni si lege.
    Daca tu poti identifica un rau mai mare te rog sa il impartasesti.
    Iar daca te referi la Romania ca o tara europeana (mai ales din punctul de vedere al justitiei si economiei unde stam cel mai prost) sper ca o faci la modul formal si nu crezi ca suntem din aceeasi liga cu tarile vestice, chiar si Ungaria prim tara la vest de noi ne este superioara pe cam toate planurile si nu cu putin sa nu vorbim de tari ca Anglia Franta Suedia Danemarca Elvetia etc care par de pe alta planeta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Formularea mea n-a fost cea mai reusita, nu raul suprem, am vrut sa zic, unicul rau sau summum malum. Nu cred ca e deaspura politicului in Romania acest domn Basescu, e parte din sistem, joaca alaturi de altii. Acum e presedinte si are mai multe prerogative, dar Basescu nu e nici mai bun nici mai rau decat intreaga clasa politica: corupta, servila si ceea e ce e si mai rau, incompetenta. Sunt cateva exceptii. Foarte putine.

    RăspundețiȘtergere