Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 august 2010

Fascinatia pentru macabru si nivelul stirilor

Mi se nivleaza creierul (sau urma de creier) de la stirile pe care le vad.
Sunt doua titluri de azi de pe un site de stiri care are adaugat - specialisti in stiri
A murit dupa ce a mancat un pepene intreg -VIDEO
Un barbat a murit pe litoral, dupa ce a fost lovit in plin de un val-VIDEO
Pe langa stirile in sine de 2 lei pun si VIDEO sa vedem rapid ce si daca se poate cum au murit
Acesta este un asa-zis post de stiri , Astea sunt stiri ? Atat de jos am ajuns incat astea sunt stiri?
Inteleg ca fiind televiziune de stiri nu au cu ce sa umple 24 de ore cu stiri importante dar pana la astfel de stiri si filmarea inmormantarilor si prezentarea grotescului si macabrului ca senzational socant si interesant e drum lung.
In curand o sa apara un post de inmormantari in direct, de la 7.00 Popescu, de la 8.00 Ioneasca.
mai vad oameni care merg la inmormantari de celebritati dar si in familie si fac poze mortului cu telefonul mobil.
Cat de bolnava este societatea si cat de jos putem sa mai cadem daca "specialista in stiri" are printre capurile de afis astfel de stiri.
Eu credeam ca OTV-ul are un segment redus de fani dar vad televiziunile de stiri au inteles cu cine au de a face.
Oricum "senzational" ramane totusi OTV cu chestionarul " Si-a facut Cioaca nevoile intre Rucar si Bran ?" si raspundeai prin SMS. Asta nu o uit cat traiesc.
P.S. Dati-mi si mie va rog niste site-uri decente ca nu mai pot cu specialistii stiristi.

Adi Volvo

8 comentarii:

  1. Cred ca avem de-a face cu doua chestiuni distincte aci. Una ar fi goana pentru senzational. Si e o intrebare absolut legitima cum a ajuns stirea despre ala la care i-a plesnit stomacul de la un lebe, senzationala. Nu sunt stiri e clar pentru orice om NORMAL, n-am zis inteligent, am zis normal. Cu Caps. Cat despre umplerea orelor, alea 24, aci n-as fi de acord ca e nevoie de astfel de mizerii sa umpli cele 24 de ore. De ce nu se fac mai multe dezbateri? De ce nu sunt chemati oameni care se pricep la un domeniu anume, ca e vorba de un scriitor notoriu sau de un mecanic auto, se pot dezbate subiecte cu conditia ca interlocutorii, aci as include si moderatorul sa stie exact despre ce vorbesc. Altfel ramane totul la nivel derizoriu, trivial, vulgar chiar. Se face totdeauna referire la rating. Eu cred ca si asta e o falsa problema. E adevarat daca titrezi mare pe ecran: BREAKING NEWS: BOC face K1 cu Piedone (primarul nu actorul) vei atrage foarte repede mii de telespectatori. Dar cum? Ca pe zombie. Vin se uita si pleaca si nu raman cu absolut nimica. Cu o barfa. Asta nu-i scade nu-i imbogateste cu nimic. Tineti minte cand era o bataie in curtea scolii? Se adunau acolo toti elevii, profesorii etc. Era un eveniment. toti stateam gura-casca. Dar dupa ce bataia era gata, cu ce ramaneam?, mai barfeam un pic si gata, se uita tot. Cam asa si cu ratingul lor. La ce bun? Penru publicitate? Sa fim seriosi cand apare primul spot omul muta canalul. Ca daca muta inapoi peste doua ore vede acelasi lucru, n-a pierdut nimic...
    A doua problema este cea din titlu, care e separata. Subiectul fascinatiei pentru macabru m-a fascinat :) si pe mine demult. Sincer va spun voua fiilor mei, eu unul nu pot intelege aceasta "necrofilie". E un fenomen care pe mine ma depaseste. E din categoria: "Nu stiu. Nu inteleg". Astept opinii.
    p.s. Acuma fac si eu ca Socrate. Stiu ca nu stiu nimic, dar de fapt stiu eu ceva, numai va atrag in capcana!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si evident prostia nu se opreste la granite, iata doua margele din media ungara:

    I. Ön szerint hazajöjjenek a magyar katonák Afganisztánból?
    Mokka-1, igen; Mokka-2, nem; Mokka-3, késő.
    Napi nyereményünk egy páros belépőjegy a Sose halunk meg című musicalre.

    Ar trebui retrasi din Afganistan trupele ungare?
    1. da 2. nu 3. tarziu deja
    Trimiteti raspuns prin sms si puteti castiga 2 bilete pe musicalul Nu murim niciodata.

    II. Büntetné-e a holokauszttagadást? kérdésre három válasz adható, úgymint 1. igen 2. nem 3. demokrácia.

    Ati sanctiona prin lege negarea holocaustului?
    1. da 2. nu 3. democratie

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Megtalaltam a tenyleges videot a youtube-on. Elkepesztoen szorakoztato, de ugyanakkor megfontolando, az a tobb mint egy evvel ezelotti beszelgetes, ami megelozi az smskuldesekre valo felhivast.
    Ha valaki nem az elvont gondolkodas hosszutavfutoja neha meggyulik a baja a szellemi es eszmei kihivasokkal. Jo szorakozast a linkhez:

    http://www.youtube.com/watch?v=SS-HTjcgP-c

    RăspundețiȘtergere
  5. asta imi aduce aminte de....:
    Q: What do you get when you cross an aesthete with a phenomenologist?
    A: An interior daseiner.
    Hehe

    RăspundețiȘtergere
  6. draga Deca... aia saraca e prostutza rau. sa nu zic proasta. tipul sustine in esenta, ca un om nu trebuie judecat dupa continutul argumentelor sale ci numai si numai dupa efectele pe care le produce si nu "ar putea" sa le produca. Subscriu in totalitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Question: What is a recent philosophy Ph.D.'s usual question in his or her first job?
    Answer: "Would you like french fries with that, sir?"

    RăspundețiȘtergere
  8. Da revenind la lucruri mai serioase, fascinatia pentru macabru este o trasatura psihanalizabila. Cand apare la un individ lucrurile sunt mai simple. Omul e trimis la medic, ala iti spune ca ai pitici si iti da niste boabe de la care te simti mai bine sau mai rau. Daca mai rau se schimba medicatia. Si tot asa. Ce ne facem insa daca fascinataia asta e un fenomen de masa? Daca e o psihoza colectiva. Atunci cum o vindeci? Si este din pacate. Mii de oameni au stat lipiti de Tv la inmormantarea live a lui Dolnescu (cre ca el). Ce poate fi telegenic la o inmormantare. Eu am o explicatie dar e simplista si nu-i sigur ca e cea reala. Oamenii cand nu sunt multumiti de viata lor, i.e. nu sunt fericiti cauta sa scurme in viata/sau moartea altora. Daca viata ta nu are sensul pe care ti-l doreai macar sa te convingi ca poate fi mult mai rau. Sa sezi in groapa. Si daca tot se da la Tv, de ce nu? Cu niste chipsuri cu o bere sau o cola mai ca m-as delecta si io cu niste inmormantari (glumesc). In orice caz e straniu ca si asa zisele (reality showuri) au mare succes. "Reality" show, intitulat pompos. De ce au unii nevoie de "reality" showuri? Ori din motivul mai sus enumerat, ori pur si simplu sunt asa jos cu moralul ca nici nu mai stiu ce e "reality".
    Apropo daca mai apare si tv-ul ala funeraltv sau cum, avocatii vor avea din nou de lucru, pentru ca multi vor face acte prin care ii vor obliga pe rudele idioate sa NU le transmita moartea in direct. Macar atata intimitate. Da ce treaba e aia sa nu te lase nici sa mori in pace. Astia n-au nimic sfant? :)

    RăspundețiȘtergere